Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички на фурна»Кето пълнени тиквички с гъби и чушка

Кето пълнени тиквички с гъби и чушка

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Кето пълнени тиквички с гъби и чушка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вечерята е диетична и страшно вкусна, както трябва да е! Дори може да си сипете чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • гъби - 200 грама
  • чушки - 1 бр., червена
  • пресен лук - 2 стръка
  • маслини - 6 бр., нарязани, по желание
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и ако отвън са добре, не е нужно да се белят. Разрязват се на две по дължина и се издълбават отвътре.

Тиквичките се запичат в загрята на 200 °C фурна до омекване.

Вътрешността от тиквичките заедно с измитите гъби и чушката, се нарязват на дребно.

В сгорещено олио се запържват гъбите и чушката.

Прибавят се подправките, а след тях нарязаните тиквички.

Оставя се на слаб огън до извиране на водата.

Накрая се прибавят и маслините, ако ще се използват в тези вкусни пълнени тиквички.

Когато лодките и плънката са готови и изстинали, се напълват лодките от тиквички.

Запичат отново около 15 минути до абсолютна готовност на всички продукти в нашите кето пълнени тиквички с гъби и чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: