gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Печени рулца от тиквички и кайма

Печени рулца от тиквички и кайма

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Печени рулца от тиквички и кайма
Снимка: Мария Симова
1 / 4
04/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Неустоими тиквички с кайма, запечени с кашкавал Пръстите ще си оближете с тази вкусотия!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • босилек - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • пълнеж
  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за намазване
  • майонеза - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на едро ренде, добавете всички останали съставки, разбъркайте до еднородна смес.

В голяма квадратна тава (ползвах тази на фурната), постлана с хартия за печене и намазана с олио, разстилате сместа и заравнявате.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златист загар за около 30 минути. Извадете тавата и оставете блата да се охлади и обърнете върху плот.

Намажете блата с каймата на тънък слой. В тиган налейте олио и запържете лука нарязан на ивици, до омекване. Разпределете върху каймата и изрежете блата на две еднакви по големина части.

Откъм широката страна навийте рулата и ги нарежете на по-малки, общо 8 бр. рулца от тиквички.

Подредете рулцата в тава намазана с олио, отгоре намажете с предварително смесените майонеза и настърган кашкавал, поръсете с ситно нарязан магданоз.

Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете запеканката до златист загар на кашкавала.

Печените рулца от тиквички и кайма са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: