Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен лефер с доматен сос

Пържен лефер с доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пържен лефер с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Лефер така се приготвя, защото така е най-вкусен, нещо неясно има ли"

Необходими Продукти

  • лефер - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 /2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • За соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 5 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса, като запържите нарязания на дребно чесън в зехтина. Сипете вътре брашното и разбъркайте.

Нарежете доматите на ситно и ги прибавете заедно с дафиновия лист. Посолете и оставете соса да се вари около 10 минути, докато се сгъсти.

Нареже на парчета лефера и го овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте го в брашното и го изпържете в сгорещеното олио.

Залейте със соса и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: