Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мариновани патладжани

Мариновани патладжани

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Мариновани патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Толкова са вкусни, че така и не успяваме да ги консервираме - всичко се изяжда"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл) за пържене
  • чесън - 2 скилидки, на филийки
  • градински чай - 10 листа
  • оцет - винен, за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязват се крайчетата на патладжаните, режат се на тънки филийки, осоляват се и се оставят в гевгир да се изцеждат около час. Изсушават се и се запичат на грил.

Подреждат се в подходяща чиния за сервиране. Патладжаните се редят на пластове, като между всеки пласт се слага чесън и градински чай.

Патладжаните се заливат с оцет, така че да се покрият напълно. Оставят се да се мариноват за 24 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: