Начин на приготвяне
Измийте, обелете, изчистете и нарежете крушите на дребни парченца.
Сложете ги в дълбока тава и ги засипете със захарта.
Оставете крушите със захарта да престоят около 5 часа за да си пуснат сок.
След това ги разбъркайте и сложете тавата в загрята фурна.
Варете сладкото от круши около 3 часа на 220 градуса, като през 15-20 минути го разбърквайте, за да не загори отгоре.
Накрая добавете нарязаните на дребно лисчета индрише и оцета.
Разбъркайте добре вече готовото сладко и го напълнете в измити и сухи бурканчета.
Затворете здраво бурканчетата с капачки и ги изварете за 10 минути.
Така приготвено, това сладко от круши на фурна е с прекрасен аромат и вълшебен сладък вкус.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашия мармалад от круши или този рачел с тиква и круши.