Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с щипка сол.
Прибавете киселото мляко, предварително смесено със содата.
След това добавете овесените ядки, триците и семената чиа.
Накрая прибавете натрошено сирене (може да го замените с кашкавал) и зехтина.
Разбъркайте и прехвърлете сместа в малка тавичка, предварително покрита с хартия за печене.
Поръсете с микс от семена и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 30 минути, до суха клечка.
След изпичане оставете малко да се охлади, след това нарежете и поднесете бъркан тутманик с овесени ядки за закуска с чаша айрян или хубав билков чай.
Добър апетит с бъркан тутманик с овесени ядки!
Бележка: 1 ч.ч. = 200 мл
Коментари