Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бъркан тутманик с овесени ядки

Бъркан тутманик с овесени ядки

Бъркан тутманик с овесени ядки
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Лесна идея за вкусна закуска - нападайте, докато тутманикът е още топъл."

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • зехтин - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • чиа - 1 с.л.
  • овесени трици - 3 с.л.
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
  • семена микс - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с щипка сол.

Прибавете киселото мляко, предварително смесено със содата.

След това добавете овесените ядки, триците и семената чиа.

Накрая прибавете натрошено сирене (може да го замените с кашкавал) и зехтина.

Разбъркайте и прехвърлете сместа в малка тавичка, предварително покрита с хартия за печене.

Поръсете с микс от семена и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 30 минути, до суха клечка.

След изпичане оставете малко да се охлади, след това нарежете и поднесете бъркан тутманик с овесени ядки за закуска с чаша айрян или хубав билков чай.

Добър апетит с бъркан тутманик с овесени ядки!

Бележка: 1 ч.ч. = 200 мл

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
И изпълнение! Определено ще е вкусно и здравословно!
25.08.2022 08:01
1
Людмила
Людмила
Чудесна идея!
25.08.2022 08:01
1