Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Грил пица с лук и сирене

Грил пица с лук и сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Грил пица с лук и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4 бр.
"Не сте опитвали по-сочна и ароматна пица, обзалагаме се"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 гр.
  • сирене - 200 гр. или кашкавал
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • захар - 2 щипки
  • копър - семе 1 щипка
  • сол
  • домати - 2 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 1 стрък зелен
  • зехтин - 2 с.л.
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се поставя в купа, оформя се кратерче и вътре се счупва яйцето, поръсва се с копърово семе и бакпулвер. Налива се олиото, като се бърка. Посолява се и се поръсва със захар.Добавя се киселото мляко. Тестото се меси на плот. Щом е готово, се покрива и се оставя да почине 10 минути.

Доматите се почистват от семето, месестата част се нарязва на малки кубчета и се поставя в купа. Добавят се наситнените лук и чесън. Посолява се и се полива със зехтин, разбърква се.

Тестото се разделя на 4 части и всяка се разточва върху набрашнен плот. Запичат се върху грил - тиган от двете страни. След това се поставят в тава, покриват се с топинга и натрошеното сирене или настърган кашкавал.

Пекат се в силно сгорещена фурна на горно печене, докато сиренето се зачерви.

Гарнират се с маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: