Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с печен патладжан и нахут

Салата с печен патладжан и нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Салата с печен патладжан и нахут
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Много вкусна салата от нахут и патладжан, гарнирана със свежи зелении"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • чери домати - около 150 грама
  • нахут - 1 консерва (около 400 г)
  • копър - ⅓ връзка
  • магданоз - ⅓ връзка
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • олио
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се нарязват. Чери доматите се разрязват на две.

Зеленчуците се изсипват в тава, застлана с хартия за печене, и се поливат с малко олио. Пекат се в загрята на 210 градуса фурна.

Когато са готови, се оставят настрана да изстинат. През това време се нарязва магданозът, копърът и зеленият лук.

В купа се смесват печените зеленчуци, изцеденият нахут и нарязаните зелении. Салатата се овкусява със сол, оцет и малко олио. Разбърква се добре и е готова за сервиране.

По желание патладжанената салата може да се поръси със семена от нар.

Салатата с печен патладжан и нахут е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: