Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Сусамови хлебчета със сирене

Сусамови хлебчета със сирене

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Сусамови хлебчета със сирене
Снимка: Дони Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусни хлебчета, които могат да се поднесат към основното ястие или да се похапнат за следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • олио - 125 мл (8 с.л)
  • бакпулвер - 10 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л
  • брашно - 470 г
  • сирене - 100 г
  • За намазване
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сусам - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа се сипва киселото мляко, в което се добавят бакпулверът и содата, разбърква се докато шупне, след което се добавят солта, олиото и брашното.

Замесва се меко и нелепнещо тесто, което се оставя за няколко минути, преди да се оформи на топчета.

От тестото се правят 10 на брой топчета, леко се разстилат и в средата се поставя от натрошеното сирене, прибират се краищата и се оформя на топче, намазва се с прясно мляко и се овалват добре със сусам.

В намазнена тава с диаметър 32 см хлебчетата се подреждат на разстояние едно от друго и се пекат на 160 градуса с вентилатор за 15-20 минути минути.

Сусамовите хлебчета със сирене са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: