Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Бабините кифлички с течен шоколад

Бабините кифлички с течен шоколад

Бабините кифлички с течен шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Единственият проблем на тези кифлички е, че свършват за нула време."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • суха мая - 1 пакет (11 г)
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 700 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл хладка
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • течен шоколад - 150 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • прясно мляко - 2 с.л. намазване
  • олио - 1 с.л. намазване
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърквате сухата мая с 1 с.л. захар в хладка вода и 2 с.л. брашно. Когато бухне, сипете в средата на брашното, добавете яйцата, захар, олио, кора от лимон и с брашното се замесва средно меко тесто.

Намазва се пликче с олио, сложете тестото в него и го поставете в хладилника за една нощ. Сутринта извадете и оставете за 1 час да се отпусне.

Разделете тестото за кифли на две топки и всяка се точи на кора, която се нарязва на 10-12 триъгълника, зависи каква големина искате.

В широката част поставете по 1 ч.л. (непълна) течен шоколад и завивате на малки кифли. Може в горната част да направите два резреза за красота.

Наредете в тава върху хартия за печене и оставете още 10 минути на топло да бухнат.

Намажете с разбит жълтък, олио и прясно мляко, поръсете кристална захар.

Печете кифличките с шоколад в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути! Чудесна закуска.

Добър апетит с бабините кифлички с шоколад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: