Начин на приготвяне
Много лесни и вкусни малки питки с царевично, както и с бяло - 50:50!
Разбивам две яйца с щипка сол и 3 лъжици кисело мляко с един бакпулвер.
Добавям олио - около 5 с.л.. Натрошено сирене и нарязан на кубчета кашкавал в съотношение според предпочитанията ви и с общо количество една чаена чаша с вместимост 200 мл.
Всичко се смесва добре с вилица.
Прибавяме 3/4 чаша бяло и 3/4 чаша царевично брашно. Бъркаме до еднородна смес.
С помощта на лъжица сипваме от тази гъста смес на купчини върху тава с хартия за печене.
Получават се осем броя малки питчици в моя случай, ако ги правите по малки, ще излязат повече.
Отгоре на всяко малко хлебче слагам мъничко парченце масло.
Печем на 180 °C до готовност и желан загар!
Добър апетит с моите бързи царевични питки без месене!