Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки по родопски

Милинки по родопски

Милинки по родопски
Снимка: Боряна Атанасова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Чудно мекички и вкусни милинки, които са идеалната неделна закуска"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 600 грама
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 брой
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • За заливката
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 250 мл
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложих захарта, солта, яйцето, маята, затопленото мляко. Добавих брашно да стане гъста каша.

Оставям на топло, като бъркам няколко пъти да шупне.

Добавям брашно и с дървена бъркалка, не с ръце, разбърквам да стане меко тесто.

Оставям на топло докато втасва. След това с намаслени ръце взимам от тестото и правя малки топки, които нареждам в намазана с мазнина тава.

Оставям да втасва и след това заливам със сместа от яйцето, млякото и сиренето.

Пека в фурна на 160 градуса до готовност.

След като го извадя от фурната, поставям на решетка и намазвам милинките с разтопено масло.

Завивам с кърпа, за да са мекички.

Милинките по родопски са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
pisete posapkata kako se pravat
18.06.2023 11:44
1
Анонимен
Анонимен
250 мл мляко за заливка,твърдо не!
08.02.2023 15:31
1
Анонимен
Анонимен
Несполучлива!не препоръчвам!
09.12.2022 21:55
1
Анонимен
Анонимен
Много апетитно изглеждат,но не е ли малко брашното за 500 мл мляко?
03.11.2022 18:36
1
Анонимен
Анонимен
Без мазнина ли са?
03.11.2022 09:47
1
1
Покажи всички подкоментари
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Страхотни
10.10.2022 07:57