Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Камби»Пълнени камби с ориз

Пълнени камби с ориз

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Пълнени камби с ориз
Снимка: Дони Ники
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Перфектните пълните камби, но без месо - направете ги, дори и постни са разкошни"

Необходими Продукти

  • камби - 9 бр. (1 бр. отделих за плънката)
  • олио - 60 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистих камбите от семките, измих и оставих да се отцеждат от водата, докато приготвя плънката.

Ситно нарязания лук, чесън и моркови и едната камба, запържих с олиото за около 5 минути.

Ориза предварително почистих и измих през няколко води и го добавих да се запържи за 4-5 минути, без да се налива вода.

Така оризът се запечатва и не се скашква при готвенето.

След като се запържи, се добавя топла вода, да покрие продуктите и подправките.

Когато водата се поеме от ориза, поръсвам ситно нарязан магданоз и с лъжица напълних камбите, които подредих в подходяща тавичка.

Сипах малко вода върху всяка камба и покрих с алуминиево фолио.

Пекох на 180°C в загрята фурна за 30 минути.

Извадих тавичката и от фолиото направих капачета за всяка от пълнените камби, за да не изпръхне оризът.

Сложих за още 10 минути да се запекат пълнени камби с ориз от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: