Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Фагри със патладжан и тиквичка на фурна

Фагри със патладжан и тиквичка на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Фагри със патладжан и тиквичка на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Ех, ако може, като с магия една такава сочна риба да се появи на нашта маса за вечеря"

Необходими Продукти

  • фагри - 1 голяма риба, около 1 - 2 от 300 - 400 г (почистени)
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • чушки - 7 бр. малки, червени, сладки пиперки
  • лимони - 2 бр.
  • рибен бульон - 1 ч.ч. (може и малко повече)
  • зехтин - около 10 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете рибата фагри. Направете няколко прореза от едната страна на филето. Изстискайте върху нея лимонов сок и натрийте със сол и зехтин, включително в прорезите.

Оставете така да престои около 30 минути, като през това време си подготвите зеленчуците.

Измийте и нарежете тиквичата и патладжана на колелца. Поръсете патладжана със сол и оставете да отдели горчивият си сок. Измийте го добре и подредете в намазнена със зехтин тавичка.

Поръсете с още мазнина и запечете за около 15 минути да омекне, след това сложете тиквичките за приблизително същото време.

Извадете тавата от фурната, сложете рибата отгоре върху зеленчуците и подредете сладките малки пиперки и обелените и разполовени скилидки чесън. Сипете рибния бульон, посолете леко и поръсете с още зехтин.

Печете рибата Фагри на 190-200 °C, докато продуктите получат хубав загар и течността в процепите на рибата се е изпарила (индикация, че е готова). Времето за печене на сочната риба зависи от големината на Фагрито.

Поднесете с резени лимон и хубаво бяло вино Ризлинг.

Добър апетит с моята риба Фагри със патладжан и тиквичка на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: