Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Най-пухкавите кифлички

Най-пухкавите кифлички

Най-пухкавите кифлички
Снимка: Потребител#196367
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
18
"На вашето внимание - пухкави кифлички, които развалят всяка диета"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • суха мая - 7 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 120 г
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 200 мл
  • ванилия
  • масло - 70 г стопено (мас) за измесване
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • За плънката
  • мармалад
  • локум
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко, прибавете към него маята, 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица брашно разбъркайте и оставете сместа за 15 минути да шупне.

Пресейте останалото брашно в купа, прибавете към него щипката сол, яйцата, шупналата мая, захарта, ванилията и започнете да месите, ако лепне прекалено добавете мъничко брашно.

Доизмесете тестото, като постепенно добавяте стопеното масло или мас. Поставете готовото тесто в дълбока купа и го оставете на топло, за да удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на две части, всяка разточете на кора с дебелина около 1 см.

Оформете кифлички с пълнеж по ваш избор, готовите кифлички намажете с яйце и оставете да втасат на топло или в леко загрята фурна.

Печете в загрята на 170 градуса фурна до готовност около 15-20 минути. По желание поръсете готовите кифлички с пудра захар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: