Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко, прибавете към него маята, 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица брашно разбъркайте и оставете сместа за 15 минути да шупне.
Пресейте останалото брашно в купа, прибавете към него щипката сол, яйцата, шупналата мая, захарта, ванилията и започнете да месите, ако лепне прекалено добавете мъничко брашно.
Доизмесете тестото, като постепенно добавяте стопеното масло или мас. Поставете готовото тесто в дълбока купа и го оставете на топло, за да удвои обема си.
Втасалото тесто разделете на две части, всяка разточете на кора с дебелина около 1 см.
Оформете кифлички с пълнеж по ваш избор, готовите кифлички намажете с яйце и оставете да втасат на топло или в леко загрята фурна.
Печете в загрята на 170 градуса фурна до готовност около 15-20 минути. По желание поръсете готовите кифлички с пудра захар.
Добър апетит!