Супа от зелен фасул

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак32
13/03/2014
"Някои го хапват плакия, но най-вкусен зеленият фасул е на супа, ето го и доказателството "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 515
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • зелен фасул - 225 г, зелен, нарязан лентички 2, 5 см
  • бакла - 350 г
  • боб - 425 г, бял от консерва
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - див за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се запържват в зехтина. Прибавят се баклата, зеленият фасул.

Зеленчуковия бульон се добавя и се оставя да заври за 10 мин. След като се снеме от котлона, се добавя белият боб.

Половината супа се пасира, след което се връща отново при другата половина. Овкусява се се със солта и черния пипер. Декорира се с нарязания на ситно див чесън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар