Начин на приготвяне
Разчленете карфиола на малки розички, измийте го добре и сложете в купа.
В малък съд смесете фино смления пармезан, галетата, малко сол и подправките. Сипете сместа при карфиола, поръсете със около 6 лъжици зехтин и хубаво объркайте.
Разпределете на равен пласт в тавичка, напръскайте с вода и пъхнете в загрята на 200 °C фурна за около 25 минути или докато карфиолът хване лек златист загар и е полуомекнал.
Докато се пече, си пригответе рибите (почистени, измити и подсушени):
Поръсете ги обилно с лимонов сок и зехтин и втрийте хубаво солта отвътре и отвън.
Когато карфиолът е станал според по-горното описание, извадете го от фурната, направете място за рибите и ги сложете в средата. Поръсете с още зехтин и пъхнете тавичката отново във фурната.
Печете около 20-25 минути взависимост от теглото на пъстървата. Ако рибите са по-малки, може да имат нужда от само 15-20 минути.
Ориентирайте се по оченцето - когато стане млечно бяло, значи рибата е готова.
Сервирайте разкошното леко ястие с резени лимон и стръкчета свеж магданоз.
Забележка:
В случай че правите по-големи пъстърви, то най-добре извадете карфиола на първия етап или когато хване хубав загар, а си допечете пъстървата на фурна отделно.
Сервирайте пъстърва с Карфиол а ла Пармиджана с хубаво бяло вино Шардоне.
Добър Апетит!