Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с Карфиол а ла Пармиджана

Пъстърва с Карфиол а ла Пармиджана

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Пъстърва с Карфиол а ла Пармиджана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Сервирайте пъстърва с Карфиол а ла Пармиджана с хубаво бяло вино Шардоне."

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 почистени риби (малки или средни)
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - 2 ч.л. равни
  • магданоз - 4 стръка, свеж
  • За Карфиол
  • карфиол - 1 глава
  • пармезан - 60 г
  • галета - 4 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л., ситно накълцан
  • черен пипер - 1/4 ч.л. прясно смлян (или на вкус)
  • кимион - 2 щипки, фино смлян
  • зехтин - 6 с.л.
  • вода - за напръскване на карфиола
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разчленете карфиола на малки розички, измийте го добре и сложете в купа.

В малък съд смесете фино смления пармезан, галетата, малко сол и подправките. Сипете сместа при карфиола, поръсете със около 6 лъжици зехтин и хубаво объркайте.

Разпределете на равен пласт в тавичка, напръскайте с вода и пъхнете в загрята на 200 °C фурна за около 25 минути или докато карфиолът хване лек златист загар и е полуомекнал.

Докато се пече, си пригответе рибите (почистени, измити и подсушени):

Поръсете ги обилно с лимонов сок и зехтин и втрийте хубаво солта отвътре и отвън.

Когато карфиолът е станал според по-горното описание, извадете го от фурната, направете място за рибите и ги сложете в средата. Поръсете с още зехтин и пъхнете тавичката отново във фурната.

Печете около 20-25 минути взависимост от теглото на пъстървата. Ако рибите са по-малки, може да имат нужда от само 15-20 минути.

Ориентирайте се по оченцето - когато стане млечно бяло, значи рибата е готова.

Сервирайте разкошното леко ястие с резени лимон и стръкчета свеж магданоз.

Забележка:

В случай че правите по-големи пъстърви, то най-добре извадете карфиола на първия етап или когато хване хубав загар, а си допечете пъстървата на фурна отделно.

Сервирайте пъстърва с Карфиол а ла Пармиджана с хубаво бяло вино Шардоне.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: