Начин на приготвяне
Подготвяме лука, морковите и чесъна, като ги нарязваме на ситно и ги запържваме в тенджера.
Добавяме към тях нарязаните гъби и спанака и оставяме за 3-4 мин. да се готвят.
След това измиваме булгура и го добавяме и него заедно с 2 ч.ч. вода.
Добавяме всички подправки и оставяме да се готви, докато се поеме водата.
Когато е готов, го изсипваме в тава, добавяме зехтин и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След около 15 минути го вадим, разбъркваме и връщаме да се дозапече.
Като добие загар, го изваждаме от фурната и оставяме да изстине.
Може да добавите и едно яйце на око върху една порция и да овкусите с малко черен и червен пипер.
Булгурът на фурна с яйце е много вкусен.