Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур на фурна с яйце

Булгур на фурна с яйце

Нашата КухняНашата Кухня
Новак
1315930
Булгур на фурна с яйце
Снимка: Анонимен
7 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Уникално вкусен и засищащ булгур с яйчица на очи Опитайте и ще се откажете от пържолите"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • печурки - 250 г
  • спанак - 400 г
  • булгур - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 на порция
  • магданоз
  • сол
  • чили
  • мащерка
  • джоджен
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Подготвяме лука, морковите и чесъна, като ги нарязваме на ситно и ги запържваме в тенджера.

Добавяме към тях нарязаните гъби и спанака и оставяме за 3-4 мин. да се готвят.

След това измиваме булгура и го добавяме и него заедно с 2 ч.ч. вода.

Добавяме всички подправки и оставяме да се готви, докато се поеме водата.

Когато е готов, го изсипваме в тава, добавяме зехтин и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След около 15 минути го вадим, разбъркваме и връщаме да се дозапече.

Като добие загар, го изваждаме от фурната и оставяме да изстине.

Може да добавите и едно яйце на око върху една порция и да овкусите с малко черен и червен пипер.

Булгурът на фурна с яйце е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: