Супа с нахут и спанак

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Супа с нахут и спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Супа с нахут и спанак, но и с малко ориз и гъбки... то си стана цяла манджа"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр., голям
  • чесън - 6 скилидки
  • печурки - 3 бр.
  • мащерка
  • кориандър
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • вода - 8 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • нахут - 1 консерва
  • сусамов тахан - 4 с.л.
  • лимонова кора - настъргана от 1 лимон
  • лимонов сок - от 1 лимон, прясно изцеден
  • спанак - 300 грама, или кейл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на дребно, гъбите на малко по-едро, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържват лукът, морковът и гъбите, а когато лукът поомекне, се добавя за кратко чесънът. Добавя се мащерка и млян кориандър, а след това и кубчето бульон.

Следват измитият ориз и нахутът. Налива се водата и се оставя да заври, след което се намаля и се оставя да къкри до готовност на ориза нашата супа с нахут.

Малко преди края се добавя таханът, лимоновата кора, изцеденият лимонов сок и измитият и накъсан спанак.

Овкусява се супата с нахут и спанак със сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: