Карфиол с нахут и киноа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Карфиол с нахут и киноа
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Здравословно предложение с любими зеленчуци и киноа."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • нахут - 1 консерва
  • олио - 2 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • сол
  • вода - 1 ¼ ч.ч.
  • киноа - ⅔ ч.ч.
  • спанак - 100 грама
  • тахан - 2 с.л.
  • кора от лайм - 1 ч.л.
  • сок от лайм - от ½ бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесва олиото с къри и сол. Карфиол се разделя на розички и се слага в купата. Добавя се изцеденият нахут и се разбърква добре.

Разпределят се в леко намазнена или застлана с хартия за печене или фолио това и се пекат в загрята на 200 градуса фурна около 10 минути. Изважда се тавата, разбърква се и се връща за още 10 минути.

През това време измитата киноа се сварява във водата с малко сол. След завиране се намаля и се оставя 15 минути.

Спанакът се измива и накъсва. Когато киноата е наполовина готова, към нея се прибавя спанакът и се оставят похлупени до пълното абсорбиране на водата.

За дресинга се смесва таханът с наситненият чесън, кората и сока от лайм, малко черен пипер и 2-3 с.л. вода.

При сервиране се слага в чиния част от киноата, отгоре се разпределят печените зеленчуци и се полива с тахановия дресинг.

Карфиол с нахут и киноа е богато зеленчуково ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: