Начин на приготвяне
В голяма купа се смесва олиото с къри и сол. Карфиол се разделя на розички и се слага в купата. Добавя се изцеденият нахут и се разбърква добре.
Разпределят се в леко намазнена или застлана с хартия за печене или фолио това и се пекат в загрята на 200 градуса фурна около 10 минути. Изважда се тавата, разбърква се и се връща за още 10 минути.
През това време измитата киноа се сварява във водата с малко сол. След завиране се намаля и се оставя 15 минути.
Спанакът се измива и накъсва. Когато киноата е наполовина готова, към нея се прибавя спанакът и се оставят похлупени до пълното абсорбиране на водата.
За дресинга се смесва таханът с наситненият чесън, кората и сока от лайм, малко черен пипер и 2-3 с.л. вода.
При сервиране се слага в чиния част от киноата, отгоре се разпределят печените зеленчуци и се полива с тахановия дресинг.
Карфиол с нахут и киноа е богато зеленчуково ястие.