Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Перфектен лаврак на фурна

Перфектен лаврак на фурна

Перфектен лаврак на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Добър апетит с този наистина перфектен лаврак на фурна!"

Необходими Продукти

  • лаврак - 1 кг примерно 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • копър - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • краве масло - 50 г
  • риган
  • зехтин - олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавракът се изчиства и подрежда в тавичка.

Овкусяваме с подправките и сока на половин лимон, копърът се слага във вътрешната част на рибата, без да се одребнява.

Правят се разрези върху рибата и се омазнява със зехтин, редят се няколко резенчета домат и лимон! .

Около рибата се поставят картофи, срязани на две, като също се цепват от горната страна, и се добавя по парче масло.

Пече се рибата на фурна на 200 °C около 35 мин.

Добър апетит с този наистина перфектен лаврак на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: