Чушки, пълнени с кайма и ориз

PolinnaPolinna
Новак
1
15
18
25/03/2014
"Любима рецепта за пълнени чушки, която винаги приготвяме с удоволствие "
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 044
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата72
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката. Нарязваме на дребно зеленчуците и ги запържваме за кратко в малко мазнина, към тях прибавяме и ориза, който също запържваме до прозрачност. Добавяме 1 ч.ч топла вода или бульон, оставяме да покъкри, докато оризът се подуе. Оттегляме от котлона и поръсваме с червен пипер и малко сол.

Дойде ред и на каймата. Запържваме я отделно в мазнина с чесъна, докато стане на трохи (можете да добавите и 1 домат, нарязан на много дребни кубчета), наливаме 50 мл гореща вода, добавяме сол, черен пипер и оставяме на котлона, докато се поеме течността. В края добавяме чубрицата и сваляме от котлона.

Оризът и каймата се смесват, след като вече са готови.

Почистваме чушките, осоляваме ги отвътре, като запазваме капачетата им. Пълним чушките с приготвената плънка, като потапяме отворите в брашното, слагаме капачетата (можете да си направите и капаче от кръгчета домат, в случай че по някаква причина вашите не са се получили).

Ако капачетата са от доматите, след като затворите чушката, отново потопете в брашното. Поливаме обилно с олио, посоляваме. Наливаме вода на дъното на тавата и ги слагаме за печене в предварително загрята на 180 градуса за около 40-45 мин.

Застройката се приготвя по следния начин: Смесваме киселото мляко заедно с брашното, след като се получи еднородна смес прибавяме 1 по 1 яйцата и осоляваме. Разбиваме с помощта на тел или вилица и прехвърляме сместа в тенджерка. Загряваме на бавен огън с малко вода, като следим течността да не кипне. Когато соса се сгъсти, махаме от котлона. По желание можете да накълцате на дребно пресен магданоз и копър.

Да Ви е сладко! :)

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
Приготвяй си тази рецепта в:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.95 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Martina
Martina
27.07.2018 03:06
Дори и без соса станаха доста добре
0
0
Ваня Георгиева
Аз слагам магданоз.
2
2
МАРИЯ
МАРИЯ
03.04.2014 18:58
Всичко е въпрос на вкус, но в пълнените чушки - независимо постни или с кайма и в сърмите слагам НЕ ЧУБРИЦА , а ДЖОДЖЕН.
3
3