Начин на приготвяне
Чувала съм коментари тип - това, което е вкусно, не е лесно. Това обаче не е така и с помощта на вълшебното гърненце, въображение и смели импровизации, човек е способен да сготви много вкусни неща, и то бързо, лесно.
В купа смесете соевия сос, 2 скилидки чесън настъргани, меда и оцета. Наредете бутчетата на дъното на основния съд, останалите скилидки чесън и ги полейте с марината.
Поставете отгоре решетката за готвене на пара и поставете подходящ съд.
В него изсипете предварително измития ориз.
Към ориза изсипете от пилешкия бульон - трябва да покрива ориза.
Включете на високо налягане за 15 минути. След приключване на програмата спуснете налягането ръчно.
Извадете ориза и и задушеното пиле.
С помощта на вилица накъсайте пилешкото. Пиле Терияки в Instant Pot е много вкусно и диетично ястие :)