Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки Долма с ориз и домати

Пълнени чушки Долма с ориз и домати

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Пълнени чушки Долма с ориз и домати
Снимка: Дони Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Предлагам ви пълнени чушки, които опитах в Текирдаг преди няколко седмици - много вкусни пълнени чушки с ориз и домати"

Необходими Продукти

  • чушки долма - 8 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • захар - щипка
  • домати - 1 бр. за капаче на чушките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви пълнени чушки, които опитах в Текирдаг преди няколко седмици.

Чушките се измиват и почистват от семките.

Задуших нарязаните лук и чесън с олиото за няколко минути, добавих измития ориз и запържих за кратко, докато се запечата.

Долях топла вода, да покрие ориза, подправих с изборните подправки и оставих, докато оризът поеме течността.

Добавих доматеното пюре, добавих още малко топла вода и изключих поръсих обилно с магданоз.

В тавичка подреждам чушките и ги пълня с плънката.

Отгоре върху пълнените чушки слагам по един резен домат. Посолявам леко отгоре доматените резени.

Останалата течност от тенджерата изливам около постните пълнени чушки. Слагам в предварително загрята фурна на 180 °C.

Когато чушките се запекат добре, покривам с фолио и оставям, докато се сготви оризът.

Хапнете с много удоволствие пълнени чушки с ориз и домати от Текирдаг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: