Начин на приготвяне
Предлагам ви пълнени чушки, които опитах в Текирдаг преди няколко седмици.
Чушките се измиват и почистват от семките.
Задуших нарязаните лук и чесън с олиото за няколко минути, добавих измития ориз и запържих за кратко, докато се запечата.
Долях топла вода, да покрие ориза, подправих с изборните подправки и оставих, докато оризът поеме течността.
Добавих доматеното пюре, добавих още малко топла вода и изключих поръсих обилно с магданоз.
В тавичка подреждам чушките и ги пълня с плънката.
Отгоре върху пълнените чушки слагам по един резен домат. Посолявам леко отгоре доматените резени.
Останалата течност от тенджерата изливам около постните пълнени чушки. Слагам в предварително загрята фурна на 180 °C.
Когато чушките се запекат добре, покривам с фолио и оставям, докато се сготви оризът.
Хапнете с много удоволствие пълнени чушки с ориз и домати от Текирдаг.