Курабийки с лимец

MarianaMariana
Джедай
7
720
02/04/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 263
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сложете брашното от лимец. Добавете содата бикарбонат, размекнатото масло, меда и жълтъците на яйцата. Разбъркайте добре и добавете сметаната, като целта е да получите гладко тесто, което без проблеми се отделя от стените на съда.

Така приготвеното тесто се покрива с кърпа и се оставя поне 1 час на топло, за да си почине. След това се разделя на части и се разточва на листове с дебелина около 0.5 см.

С помощта на кръгла форма се изрязват кръгчета с диаметър около 3 см. Прясното мляко и белтъците на яйцата се смесват и с получената течност се намазват.

Курабийките се пекат до готовност в предварителна загрята на 160 градуса фурна. Оставят се добре да се охладят, след което двете части се слепват една за друга с помощта на мармалад по желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар