Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бут с кисело зеле

Пуешки бут с кисело зеле

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки бут с кисело зеле
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10
"Семпла вкусотия, която е много подходяща за студените зимни месеци"

Необходими Продукти

  • пуешки бут - 2 кг обезкостен
  • кисело зеле - 2 големи зелки
  • дафинов лист - 3 бр.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • зелева чорба - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкият бут се измива много добре и се нарязва на едри парчета.

Слага се в тава, в която ще се пече. Прибавя се дафиновият лист.

Прибавя се олиото и се залива се с вода - 500 мл.

Тавата се слага във фурната на най-ниско ниво.

Пече се под фолио 1 ч. на 200 градуса.

Киселото зеле се почиства от кочаните. Нарязва се на средно.

След като месото се задуши, в тавата се прибавя нарязаното кисело зеле.

Прибавя се червеният пипер и се разбърква много добре.

Залива се със зелевата чорба.

Пече се първоначално на долен реотан 1 час на 220 градуса, след което печенето продължава на долен и горен реотан още 1 час на 220 градуса.

Пуешкият бут с кисело зеле е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: