Начин на приготвяне
Пуешкият бут се измива много добре и се нарязва на едри парчета.
Слага се в тава, в която ще се пече. Прибавя се дафиновият лист.
Прибавя се олиото и се залива се с вода - 500 мл.
Тавата се слага във фурната на най-ниско ниво.
Пече се под фолио 1 ч. на 200 градуса.
Киселото зеле се почиства от кочаните. Нарязва се на средно.
След като месото се задуши, в тавата се прибавя нарязаното кисело зеле.
Прибавя се червеният пипер и се разбърква много добре.
Залива се със зелевата чорба.
Пече се първоначално на долен реотан 1 час на 220 градуса, след което печенето продължава на долен и горен реотан още 1 час на 220 градуса.
Пуешкият бут с кисело зеле е готов.