Начин на приготвяне
Разбих яйцата със захарта, веднага към тях добавих бакпулвер, така сместа винаги е много пухкава и не е нужно да се разбива с миксер, а само с телена бъркалка.
След това добавих тиквата, която предварително намачках с вилица. Разбърках и сложих канела и олио.
След като хомогенизирах сместа, добавих и брашното, трябва да стане гъсто кексово тесто, ако ви се стори рядко добавете още малко брашно, количеството му винаги зависи и от големината на яйцата, от влажността на тиквата, от самото брашно.
Намажете обилно тавичка с размери 26х38 см с олио или масло и изсипете сместа.
Печете сладкиша на 200 градуса до суха клечка!
Тиквеният сладкиш се охлажда леко и се нарязва, поръсва се с пудра захар.
Лесният тиквен сладкиш е готов.