Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Лесен тиквен сладкиш

Лесен тиквен сладкиш

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Лесен тиквен сладкиш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Приготвя се с малко продукти и резултатът е отличен!"

Необходими Продукти

  • печена тиква - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • канела - 2 щипки (или на вкус)
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • брашно - 1. 5 ч.ч.
  • масло - 1 лъжица (или олио за мазане на тавата)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих яйцата със захарта, веднага към тях добавих бакпулвер, така сместа винаги е много пухкава и не е нужно да се разбива с миксер, а само с телена бъркалка.

След това добавих тиквата, която предварително намачках с вилица. Разбърках и сложих канела и олио.

След като хомогенизирах сместа, добавих и брашното, трябва да стане гъсто кексово тесто, ако ви се стори рядко добавете още малко брашно, количеството му винаги зависи и от големината на яйцата, от влажността на тиквата, от самото брашно.

Намажете обилно тавичка с размери 26х38 см с олио или масло и изсипете сместа.

Печете сладкиша на 200 градуса до суха клечка!

Тиквеният сладкиш се охлажда леко и се нарязва, поръсва се с пудра захар.

Лесният тиквен сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: