Полят лапад

ВаняВаня
Новак
41
97
369
11/04/2014
"Взимате свеж лапад, поливате и .... изяждате го - толкова е лесно"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 612
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете на котлона гореща вода. Попарете лапада за 2- 3 минути и го изцедете.

В дълбок съд запържете лука и добавете лапада. О вкусете със сол, чубрица и черен пипер. Запържете за 5 мин. и добавете ориза. Разбъркайте и долейте 6 ч. ч. вода. Изсипете в тава и печете за 25 мин. на 220 градуса.

Извадете и оставете да се охлади. Смесете киселото мляко с чесъна и щипка сол и покрийте готовия лапад. В олио запържете за секунди червения пипер и поръсете с лъжица върху млякото.

Пожелание украсете със стръкче магданоз и маслини.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Илияна Апостолова
Скоро пак го правих и относно спора по-долу- сложих и чубрица, и джоджен и стана много вкусно. Обаче с 1 1/2 ч.ч. ориз стана гъстичко, така че според мен с 1 ч.ч. ориз ще е по-сочно. Водата нека си остане същото количество. Въпреки че доливах вода, ориза постоянно си я поемаше и стана даже малко сухо накрая. Аз лично като правя пак рецептата, ще сложа 1 ч.ч. ориз с 5-6 ч.ч. вода. Киселото мляко беше около 1 1/2-2 кофички. Чудесна рецепта :)
1
0
а
а
20.04.2014 19:15
не се слага чубрица а джоджан
0
0
Ваня
Ваня
26.04.2014 16:07
??? "чубрица - джоджен" Може и така да е, въпрос на вкус! Рецептата е страхотна и си заслужава да се опита, а подправката... кой, както предпочита. Благодаря!
0
0
Илияна Апостолова
Много вкусна манджичка :) Аз сложих няколко скилидки стар чесън и повечко кисело мляко. Напомня на яйца по панагюрски, които обожавам. Препоръчвам рецептата!
2
0