Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Пухкава памук погача

Пухкава памук погача

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Пухкава памук погача
Снимка: Валерия
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Страхотна и много пухкава памук погача, която да украси трапезата"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 240 мл топло
  • вода - 240 мл топла
  • слънчогледово олио - 240 мл
  • захар - 3 супени лъжици
  • сол - 1 супена лъжица (15 г)
  • прясна мая - 1/2 кубче (21 г)
  • брашно - 840 г + за разточване
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете топлата вода, 1 суп. л. захар, маята и 1 суп.л. брашно. Разбъркайте и оставете да шупне.

В голяма купа пресейте брашното, като си оставите малко от него за разточването.

Направете кладенче. Изсипете шупналата мая и добавете останалите продукти. Замесете тестото.

Тестото не се оставя да втасва, а директно се разточва. Разделете тестото на 4 питки. Всяка разточете на голям кръг и изрежете 12 триъгълника.

Всеки триъгълник навийте на кифличка.

Кифличките подредете в тава, покрита с хартия за печене. Тавата е с диаметър 36 см. Като наредите всички кифлички, покрийте тавата и оставете да втаса за 40-50 минути.

Накрая разбийте жълтъка с малко олио и намажете питките отгоре.

Погачата се пече на 180 градуса около 30-40 минути. Моята фурна е газова, преценете за вашата.

Пухкавата памук погача е готова.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: