Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ябълков щрудел - бърза и вкусна рецепта

Ябълков щрудел - бърза и вкусна рецепта

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Ябълков щрудел - бърза и вкусна рецепта
Снимка: Ivelina
1 / 3
03/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Весели празници и много вкусни моменти с този ябълков щрудел - бърза и вкусна рецепта!"

Необходими Продукти

  • кори - 500 г
  • ябълки - 8 бр. ароматни
  • масло - 100 г разтопено
  • олио - 100 мл
  • орехи - 150 г или бадеми
  • гранулирана захар - 50 г
  • лимонова кора - ½ лимон
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - 1 ч.л.или едно пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нека си приготвим най-вкусния ябълков щрудел.

Започваме с ябълките, които ще обелим и почистим от семките. След това ще ги настържем и леко ще ги изцедим от сока им, ако си пуснат сок, и ще добавим накълцаните ситно орехи, захар, лимоновата кора, разтопеното масло и канелата.

Разбъркваме вкусната смес от ябълките. След като приготвихме ябълките, си взимаме 2 листа от корите и намазваме горния лист с олио.

След това поръсваме от ябълките и посипваме равномерно 3 супени лъжици върху тях.

Навиваме корите като руло и подреждаме ябълковия щрудел в предварително намазнена тава.

Намазваме щрудела и отгоре с олио и го слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C по Целзий.

Пече се бърз и вкусен ябълков щрудел 50 минути.

Опитайте и няма да съжалявате.

Весели празници и много вкусни моменти с този ябълков щрудел - бърза и вкусна рецепта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Привет, Иви,
Снощи направих щрудела и много ми се получи :) Мерси за рецептата. Аз използвах по 3 кори вместо 2 и сложих малко стафиди.
Поздрави :)
04.01.2023 11:09