Начин на приготвяне
Нека си приготвим най-вкусния ябълков щрудел.
Започваме с ябълките, които ще обелим и почистим от семките. След това ще ги настържем и леко ще ги изцедим от сока им, ако си пуснат сок, и ще добавим накълцаните ситно орехи, захар, лимоновата кора, разтопеното масло и канелата.
Разбъркваме вкусната смес от ябълките. След като приготвихме ябълките, си взимаме 2 листа от корите и намазваме горния лист с олио.
След това поръсваме от ябълките и посипваме равномерно 3 супени лъжици върху тях.
Навиваме корите като руло и подреждаме ябълковия щрудел в предварително намазнена тава.
Намазваме щрудела и отгоре с олио и го слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C по Целзий.
Пече се бърз и вкусен ябълков щрудел 50 минути.
Опитайте и няма да съжалявате.
Весели празници и много вкусни моменти с този ябълков щрудел - бърза и вкусна рецепта!
Коментари
Снощи направих щрудела и много ми се получи :) Мерси за рецептата. Аз използвах по 3 кори вместо 2 и сложих малко стафиди.
Поздрави :)