Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Градинарска рибена чорба

Градинарска рибена чорба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Градинарска рибена чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"С богат вкус и онзи аромат, който дълго ще помните - разкошна рибена супа"

Необходими Продукти

  • скумрия - 700 г филе
  • олио - 100 мл
  • лук - 100 г
  • целина - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • зеле - 200 г прясно
  • чушки - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - ½ ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се запръжка от олиото, в което се добавя нарязаният на ситно лук. След две минутки се добавят настърганите моркови, настърганата целина и настърганите домати.

След пет-шест минути се добавя и половината от брашното, като се разбърква, за да няма бучки. Разрежда се с малко топла вода и се слага да ври на умерен огън. След това се добавят нарязаните на ивици прясно зеле и чушките, картофите на кубчета и рибата, нарязана на по-едри парчета.

Супата се оставя да ври още 20 минути и се застройва с киселото мляко, жълтъците и останалото брашно, подправя се със сол и счукан черен пипер. Поднася се, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: