Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Какакуда с копър

Какакуда с копър

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Какакуда с копър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • каракуда - 1 кг
  • масло - 125 г
  • брашно - 60 г
  • сметана - 200 г
  • яйца - 2 бр. (само жълтъка)
  • копър - ½ връзка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и нарязва на парчета. Залива се с вода и се вари, докато омекне. Изважда се от бульона и се подрежда в чиния за сервиране.

С маслото и брашното се прави светла запръжка, която се разрежда със сметана и с част от бульона на рибата, за да се получи средно гъст сос.

Поръсва се със сол и се поръсва със ситно нарязан копър. След като се свали от огъня, се застройва с жълтъци. Сварената риба се залива със соса и се сервира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: