Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Телешко шкембе и език с гъби

Телешко шкембе и език с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешко шкембе и език с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6-8
"Уникална вкусотия, която можем да хапваме всеки ден!"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • телешки език - 1 бр.
  • бульон - гъбен 200 мл
  • гъби - 200 г стерилизирани печурки
  • кисели краставички - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • вегета - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето и езикът се сваряват в подсолена вода и се охлаждат, след което се режат на кубчета.

Скилидките чесън се накълцват на ситно.

В тиган се разтопява маслото и в него се запържват езикът и шкембето, овкусени с черния пипер, солта и вегетата. Налива се гъбеният бульон, оставя се да поври около 5–10 минути и се прибавят гъбите. Ястието ври, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: