Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Солени печени сардини

Солени печени сардини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Солени печени сардини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.

Необходими Продукти

  • сардини - 8 бр.
  • сол - 1/4 ч.ч.
  • олио - за намазване
  • За соса
  • морска сол - 1 ч.л.
  • естрагон - 4 с.л. листа
  • магданоз - 1 ч.ч. ситно нарязан
  • лук - 1 глава червен
  • зехтин - 7 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете соса като смелите морската сол и прибавите останалите подправки. След това разбъркайте добре.

Измийте сардините и ги оставете настрани. Подсушете ги с помощта на кухненска хартия. Осолете ги добре от всички страни. Междувременно включете скарата или барбекюто да се загрява.

Изплакнете солта от сардините и след това ги подсушете. Оставете ги настрани за около 15 минути.

След това ги намажете с олиото и ги сложете на скарата да се пекат. Сервирайте готовите сардини, залети със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: