Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с телешко месо в бутертесто

Пай с телешко месо в бутертесто

ВаняВаня
Новак
6241346
Пай с телешко месо в бутертесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.2 кг
  • лук - 450 г стар
  • бульон - 250 мл телешки
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 150 мл
  • бутертесто - 800 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на много малки парчета. Запържете го за 10 мин. и добавете нарязания лук. След 5 мин. прибавете телешкия бульон и соевия сос.

Задушете под капак още 8-10 мин. Добавете кетчупа и горчицата, а след тях размитото брашно в 150 мл. вода. Бъркайте докато се сгъсти 2- 3 мин.

В тава разстелете единия лист тесто и отгоре сипете готовата смес. Покрийте с втория лист, като го надупчите с нож навсякъде. Намажете със жълтък разбит с малко вода. Печете в предварително загрята фурна на 220 гр. за 20 мин. Поднесете топъл с чаша бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: