Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета със зеленчуци в тенджера под налягане

Пуешки бутчета със зеленчуци в тенджера под налягане

Пуешки бутчета със зеленчуци в тенджера под налягане
Снимка: Зорница Христова Михова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Селска гозба с мнооого месце и лук - какво повече му трябва на човек"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 4 бр.
  • пащърнак - 1 бр. корен
  • магданоз - 1 връзка
  • целина - 1 глава
  • домати - 500 г на кубчета
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане слагаме пуешките бутчета.

Прибавяме нарязани всички зеленчуци, солта, дафиновите листа, черен пипер на зърна и водата.

Затваряме тенджерата и варим на слаб огън за около час.

Пуешките бутчета са готови.

Оставяме да изстине и сервираме с гарнитура по желание пуешки бутчета със зеленчуци в тенджера под налягане

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: