Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
Слага се в малка купа и се разбива с миксер много добре.
Прибавят се едно по едно яйцата при продължително разбъркване с миксера.
Брашното се изсипва в отделна купа.
Прибавя се бакпулверът и се разбърква много добре.
Пуешката шунка се нарязва на дребни парченца.
Пресният кашкавал се настъргва на едро ренде.
В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипва маслото с яйцата.
Разбърква се много добре.
Прибавя се пуешката шунка и кашкавалът.
Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
Сместа за апетитния солен кекс се изсипва с кексова форма, която предварително е намазана с масло и брашно.
Пече се лимецов кекс с пуешка шунка 50 мин на 160 °C.