Вкусна леща яхния

СтефанияСтефания
Новак
12
198
206
29/04/2018
"Лещата може да бъде приготвена на вкусна яхния, която ще ви накара да си оближете пръстите"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
103 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 377 849
  • Преглеждания за месеца12453
  • Преглеждания за седмицата1652
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена103

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете или нарежете на дребно морковите и ги запържете в тенджерката, в която ще варите лещата, за кратко.

Сложете лещата при морковите да се вари в 3.5 пъти повече вода. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка със солта, джоджена и чубрицата.

Когато е почти готова, добавете доматите за 10-на минути.

Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин.

Добавяйте от супата и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното.

Пет минути преди края нарежете чесъна на ситно и го добавете към вашата супа от леща.

Рейтинг

5 11
4 4
3 3
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#240253
Рецептата е добра, но мила СТЕФАНИЯ запомни.... подправките, чесъна и лука се запържват в началото, за да може аромата им да остане в мазнината, иначе, ако само ги вариш или добавиш накрая аромата им намалява със 70 %....
2
0
Tatyana L Popova
Tatyana L Popova
27.04.2020 00:16
С чесъна и морковите какво става??
2
0
Victor Cvetanov
Victor Cvetanov
10.04.2020 11:56
морковите къде ги ръгнахте, че ги няма в начина на приготвяне?
9
1