Вкусна леща яхния

СтефанияСтефания
Новак
12241546
Вкусна леща яхния1 / 7
29/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лещата може да бъде приготвена на вкусна яхния, която ще ви накара да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • леща - 1 купичка (аз избирам най - ситната и най - тъмна)
  • лук - 3 големи глави
  • моркови - 2 големи
  • чесън - 4 - 5 големи скилидки
  • чушки - 1 червена
  • домати - 3 с.л. от консерва (на парченца)
  • сол - 1 ч.л. равна
  • чубрица - 1 ч.л. с куп
  • джоджен - 1 ч.л. с куп
  • за яхния
  • червен пипер - 1 с.л. с връх
  • брашно - 4 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете или нарежете на дребно морковите и ги запържете в тенджерката, в която ще варите лещата, за кратко.

Сложете лещата при морковите да се вари в 3.5 пъти повече вода. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка със солта, джоджена и чубрицата.

Когато е почти готова, добавете доматите за 10-на минути.

Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин.

Добавяйте от супата и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното.

Пет минути преди края нарежете чесъна на ситно и го добавете към вашата супа от леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
511
44
33
20
13
Дай твоята оценка: