Вкусна леща яхния

СтефанияСтефанияНовак12
29/04/2018
"Лещата може да бъде приготвена на вкусна яхния, която ще ви накара да си оближете пръстите "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
59 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо463 023
  • Преглеждания за месеца10112
  • Преглеждания за седмицата558
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена59

Необходими Съставки

  • леща - 1 купичка (аз избирам най - ситната и най - тъмна)
  • лук - 3 големи глави
  • моркови - 2 големи
  • чесън - 7 - 8 големи скилидки
  • чушки - 1 червена
  • домати - 3 с.л. от консерва (на парченца)
  • сол - 1 ч.л. равна
  • чубрица - 1 ч.л. с куп
  • джоджен - 1 ч.л. с куп
  • за яхния
  • червен пипер - 1 с.л. с връх
  • брашно - 4 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата да се вари в 2.5 пъти повече вода. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка със солта, джоджена и чубрицата.

Когато е почти готова, добавете доматите за 10-на минути.

Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин.

Добавяйте от супата и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното.

Рейтинг

5 7
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Потребител#234774
вкусна
0
0
Екатеринска
Екатеринска
16.07.2019 14:33
Сготвих като се водих от продуктите ,без да слагам джоджена. Сложих моркова със лещата в началото. Аз не запържвам нищо. Към края ,когато всички други продукти бяха готови ,сложих в купичка сол ,червен пипер ,черен пипер , две супени лъжици брашно и след разбъркване на сухо ,добавих студена вода и го разредих. Добавих в тенджерата и оставих да поври още десет минути. Стана много хубаво.
0
0
iva
iva
19.11.2017 20:04
а 2та моркова кога слагате? Защо не си проверявате описанията не зная...
29
5
Мирела
Мирела
23.03.2019 17:44
Предполагам, че съвсем в началото, заедно с лещата, за да се свари достатъчно добре.
0
0