Начин на приготвяне
Настържете или нарежете на дребно морковите и ги запържете в тенджерката, в която ще варите лещата, за кратко.
Сложете лещата при морковите да се вари в 3.5 пъти повече вода, т.е. съотношението леща вода трябва да е 1 към 3.5. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка със солта, джоджена и чубрицата.
Когато лещата е почти готова, добавете доматите за 10-на минути.
Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин.
Добавете малко от супата към запръжката и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното.
Пет минути преди края нарежете чесъна на ситно и го добавете към вашата супа от леща.
Рецептите за леща са многобройни и ние препоръчваме обезателно да опитате от другите ни рецепти за леща като тази чорба от леща.
Коментари
Аз замених сухия джоджен с пресен и поръсих с магданоз след сервирането.
Това е много стара рецепта, която знам от възрастни хора, които ,ако бяха живи, щяха да са над 120 г. Класика.