Тосканско пиле

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
30/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 638
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешко месо - 8 бр. (бутчета)
  • лук - 1 глава, нарязан на филийки
  • чушки - 2 бр., нарязани на филийки
  • чесън - 1 скилидка, счукан
  • бяло вино - 2/3 ч.ч. сухо
  • риган - 1 стрък
  • боб - 400 г канелини , отцеден
  • хляб - 3 с.л. трохи (бял)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето да се изпържи, докато хване златиста коричка. Извадете го. В тигана прибавете лука и чушките и ги изпържете, докато омекнат. Върнете пилето обратно в тигана. Прибавете доматите. Залейте с бялото вино и овкусете с риган, сол и черен пипер.

Сложете пилето да се вари. Покрийте тигана и го оставете да къкри на слаб огън около 30-35 минути или докато пилето омекне.

Когато пилешкото в почти готово, прибавете боба. Отново покрийте с похлупак и съвсем леко увеличете температурата. Оставете ястието да къкри така около 5 минути, като разбърквате няколко пъти.

Загрейте скарата. Сложете хляба да се изпече на грила и сервирайте пилешкото, поръсено с трохите и риган.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар