Пържен ориз по китайски

Лили
Лили
Новак
13/11/2018
"Обичаш ориз по китайски? Ето класическия начин за неговото приготвяне. И ще ти хареса! Гаранция Франция "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо349 826
  • Преглеждания за месеца2492
  • Преглеждания за седмицата183
  • Коментирана27 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Оризът се сварява предварително. Изсипва се в предварително сгорещено олио. Пържи се десетина минути, като се бърка непрекъснато. Към ориза се прибавят ситно нарязаното месо и 1 ч.л. вегета (или натриев глутамат)

Яйцата се разбиват и с тях се залива оризът. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.

Преди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук.

Тази рецепта се приготвя с

HOSSO - високоолеиново масло

Здравословен продукт от ново поколение! HOSSO e перфектен за: пържене и паниране; готвене на ястия и замесване на теста; овкусяване на салати и приготвяне на дресинги.
Усвоява се бързо и лесно и не води до затлъстяване, запазва вкуса и свежестта на продуктите!

Предимства при употреба: загрява бързо; не пръска; не се пени и не потъмнява; висока устойчивост на окисляване; многократно използване.

Рейтинг

5 27
4 14
3 8
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Геновева
Геновева
15.01.2019 12:25
С малко соев сос после е просто супер.
0
0
Марин
Марин
02.08.2018 10:35
Два пъти вече правя ориза по рецептата,но аз слагам царевица,грах,моркови и днеска добавих и ролца от раци. Получи се много добре.
3
0
Потребител#208481
Лили можеш ли да ни кажеш ли нещо повече за натриевия глутамат? До колкото знам натрий има и в сапуна но глутамат какво е?
1
1