Начин на приготвяне
От каймата оформете топчета с желана големина.
Загрейте зехтина в голяма тенджера на средно висока температура.
Добавете нарязаните на кубчета лук и чесън и ги задушете за 2-3 минути, докато омекнат.
Добавете нарязаните на ситно картофи и моркови.
Добавете зеленчуковия бульон в тенджерата заедно с нишките шафран и допълнете с желаното количество вода.
Добавете предварително оформените топчета от каймата.
Оставете супата да заври и след това намалете котлона до минимум.
Добавете фидето.
Покрийте съда и оставете супата да къкри 30 минути.
Подправете супата със сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте супата топче гореща.
Бистрата супа топчета със зеленчуци и шафран е готова.