Начин на приготвяне
Суровата наденица се нарязва на парчета и запържва в сгорещено олио. Щом се изпържи, се изважда, на нейно място се слага почистеният и нарязан праз лук заедно с 50 мл. вода и се оставя да се задуши.
Щом омекне, се прибавят нарязаните белени домати. Доматите и празът се разбъркват на няколко пъти, налива се чаена чаша вода и сол на вкус.
Слага се малко захар, за да се убие киселият вкус на консервираните домати и подправките.
Изпържената наденица се връща в съда, в който готвим, и яхнията се оставя да се готви на умерена температура за около 20 минути, след което се сгъстява с разтворено в малко вода супена лъжица брашно.
Оставя се яхнията с наденица за още 5-6 минути, след което праз яхнията се поръсва с нарязан на дребно магданоз и е готова за сервиране.
Сервирайте праз яхнията с наденица с пухкава питка или хляб.