Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтенца от патладжан и сирена

Кюфтенца от патладжан и сирена

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Кюфтенца от патладжан и сирена2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 130 г
  • пармезан - 90 г
  • сирене - 90 г фета
  • брашно - 45 мл
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • За сервиране
  • кисело мляко
  • чушки - 2 бр. червени
  • кимион
  • лимони - 1 бр. на резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 190 градуса. Намажете нарязания на колелца патладжан със зехтин и го подредете върху хартия за печене. Сложете ги във фурната за 20 минути, докато станат златисти и крехки.

Накълцайте изпечения патладжан и го разбъркайте заедно с яйцето, магданоза, чесъна, галетата и сирената. Прибавете сол и пипер на вкус и оставете сместа да почине 20 минути. Ако изглежда водниста, добавете още галета.

От получената смес оформете 8 топчици и ги сплескайте леко. В чиния сложете брашното и го подправете със сол и пипер.

След това в него оваляйте кюфтенцата и изтръскайте излишното брашно. Запържете ги в малко мазнина за около минута от всяка страна, докато станат златисто-кафяви.

Когато са готови ги изваждайте върху кухненска хартия и поднесете с йогурта и лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: