Начин на приготвяне
Гъбите се почистват, нарязват на филийки и запържват в сгорещено олио.
Разбъркват се на няколко пъти и към тях се добавят нарязаните на дребно лук и морков.
Когато зеленчуците омекнат, се прибавя нарязаните на ситно скилидки чесън, червеният пипер и малко след това пасираните домати.
Булгурът се накисва във вода за десет минути, отцежда се и се слага в тенджерата при останалите продукти заедно със зеленчуковият бульон (горещ).
Яхнията се овкусява със сол и суха мащерка.
Готви се 10 минути, след което се прибавя измитият спанак.
Тенджерата се похлупва, а котлонът се изключва.
Капакът не се маха поне 20 минути, за да се задуши спанакът и булгурът да поеме от течността. Чудесна пролетна спаначена яхния!
Опитайте моята спаначена яхния с булгур и гъби - по-вкусна е, отколкото изглежда!