Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Спаначена яхния с булгур и гъби

Спаначена яхния с булгур и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Спаначена яхния с булгур и гъби3 / 3
18/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Опитайте моята спаначена яхния с булгур и гъби - по-вкусна е, отколкото изглежда!"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1/2 ч.ч. пасирани (консервирани)
  • булгур - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 3 ч.ч.
  • сол
  • мащерка - 1/2 ч.л. суха
  • спанак - 3 шепи пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, нарязват на филийки и запържват в сгорещено олио.

Разбъркват се на няколко пъти и към тях се добавят нарязаните на дребно лук и морков.

Когато зеленчуците омекнат, се прибавя нарязаните на ситно скилидки чесън, червеният пипер и малко след това пасираните домати.

Булгурът се накисва във вода за десет минути, отцежда се и се слага в тенджерата при останалите продукти заедно със зеленчуковият бульон (горещ).

Яхнията се овкусява със сол и суха мащерка.

Готви се 10 минути, след което се прибавя измитият спанак.

Тенджерата се похлупва, а котлонът се изключва.

Капакът не се маха поне 20 минути, за да се задуши спанакът и булгурът да поеме от течността. Чудесна пролетна спаначена яхния!

Опитайте моята спаначена яхния с булгур и гъби - по-вкусна е, отколкото изглежда!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: