Начин на приготвяне
За да направите тези рулца от тиквички, е необходимо да нарежете тиквичките на тънки ленти по дължина. След това ги поръсете с малко сол и сложете в гевгир, за да се отцедят.
Докато това се случи, си пригответе доматения сос.
Ползвах консервирани, обелени и нарязани на ситно домати, защото сега не е сезонът на вкусните домати.
Загрейте олиото и задушете в него лука, нарязан на ситно и настърган на едро ренде морков.
Щом омекнат, прибавете доматите и гответе соса на слаб котлон, докато леко се сгъсти.
Не е необходимо да е прекалено гъст, защото ще се пече във фурната и там ще се сгъсти допълнително.
Накрая прибавете чесъна, сол и черен пипер на вкус, лъжичка захар и нарязани на ситно пресни листа босилек.
Прехвърлете соса в тавичка, в която ще печете ястието и се заемете с направата на рулцата от тиквички.
Първо си направете плънката, като смесите изварата, натрошено сирене, 1 яйце, сол, черен пипер и нарязани на ситно магданоз и копър.
Разбъркайте добре, след което оформете рулцата, като слагате по лъжичка от плънката на всяка лента от тиквичка и навиете на руло.
Наредете рулцата от тиквички в тавата върху доматения сос и леко ги притиснете в доматения сос.
След това ги намажете с останалата плънка.
Финално поръсете сочните рулца с настъргано Грана Падано и сложете да се пекат в загрята на 200 °C фурна за около 40 минути, до златиста коричка.
Вместо Грана Падано може да поръсите с кашкавал, моцарела или пармезан, според вкуса ви или в зависимост от това, с което разполагате.
Добър апетит с тези перфектни рулца от тиквички в доматен сос!